Op de SoleX bij Speulenderwies,

Graag besteden we een extra hoofdstuk aan het SoleX rijden. Een hele bijzondere ervaring, vooral bij  Recreatiehoeve Speulenderwies.

(WE RIJDEN MET ONZE SOLEXEN NIET OP LOCATIE)

Wij rijden met groepen tot een maximum van 22 personen en minimaal voor een groepje van twee….waar vind je dat nog? Grotere groepen welkom maar dan gesplitst, meestal in combinatie met een andere activiteit. Kinderen mogen niet achterop de SoleX. We zijn verzekerd voor 1 persoon per SoleX. Lees voordat u besluit neemt om te gaan rijden op zo’n tof prutteltje, eerst even de voorwaarden voor 2-Wielen. Er zijn nog steeds mensen die niet weten dat je voor het besturen van een SoleX een rijbewijs nodig bent (dit is vastgelegd in de Nederlandse wetgeving) en voor de verzekering moet voldoen aan een bepaalde leeftijdsgrens.

Persoonlijk contact en aandacht voor de groep is voor het team van Speulenderwies  van groot belang! Veiligheid staat hoog in ‘t vaandel. Dit is ook één van de redenen waarom we niet met grote groepen op pad gaan. Bij slechte weersomstandigheden wordt er niet gereden en bij inval van winterse taferelen blijven de SoleXen in hun stalling.

We vertrekken als groep en komen ook als groep terug. Samen uit, samen thuis. Er wordt regelmatig gewacht zodat niemand alleen rijdt of verdwaalt.

SoleXen

De snelheid per SoleX kan sterk variëren. Dit heeft te maken met de SoleX, de weersomstandigheden en natuurlijk niet te vergeten de bestuurder. Onze SoleXen rijden qua snelheid nogal verschillend….dit is nu eenmaal zo en daar doen we ook niks aan. Een echt SoleX trekje. Wij vinden dat je dit zo moet laten en geen kunstgrepen moet toepassen zoals; gashendels vastzetten of een SoleX smoren….

De begeleiders, bestaande uit ; Karin & Margriet, zijn er om de SoleX ToerTocht in goede banen te leiden. U heeft van het team geen hinder maar wel plezier! Dit resulteert regelmatig in een complimentje.

Een citaat van een klant die eerder is geweest; “Of je hier nu komt als eerste groep van de dag of de laatste…..de stemming is altijd top en het ontvangst is zeer gastvrij”.

Vele groepen gingen u reeds voor en menigeen komt graag terug. Sommige deelnemers zijn heel trouw en hebben reeds vijf keer bij ons gereden, als zussendag, familiedag, bedrijfsuitje echtgenoot, teambuildingsdag en avondrit met collega’s.

U rijdt een prachtige route rondom Schoonebeek. Er kan gekozen worden voor een tocht van een uur, anderhalf uur en voor een twee uurs tocht, met- of zonder tussenstop. Voordat we op de SoleX gaan, ontvangen we u met een kop koffie bij ons op de deel! Een gezellig ontvangstruimte…helemaal ingericht in de stijl die past bij het SoleX rijden….u zult versteld staan. Hier krijgt u tijd om de huurvoorwaarden te tekenen. Buiten krijgt u een spoedcursus SoleXrijden. De eerste keer starten wij de SoleX voor u zodat een ieder snel op pad kan!

We rijden met de “echte oude SoleX” uit de jaren 60 en 70. Onze oudste is van 1956 en de jongste van 1972. De nieuwe SoleX (Black&Roll) zul je bij ons niet tegen komen. Een oudje rijdt zoals ‘t ie rijdt….dat is de charme van het SoleX rijden. Ze zijn allemaal in topconditie. Daar zorgt het onderhoudsteam (Hans & Allart) wel voor. Is er iets stuk dan gaat dit exemplaar gelijk de werkplaats in, er gaan geen SoleXen op pad met gebreken….hoe klein het euvel ook is! Mocht er onderweg een storing optreden die niet 1, 2, 3 op te lossen is, dan komt het serviceteam met een vervangende SoleX. U hoeft nooit lang te wachten of zelf met de SoleX lopen te sleuren. Wij komen supersnel met onze Service-wagen. Er rijdt geen Service-wagen mee in de tocht. De SoleXrijders voelen zich vaak opgejaagd en kijken regelmatig achterom om te zien waar de auto rijdt.

U bent van harte welkom om een tocht te maken op de SoleX. We zijn misschien niet de goedkoopste….maar we bieden u een geweldige tocht met na afloop een ervaring waar u nog vaak aan terug zult denken. Ook kunt u het SoleXen combineren met de overige activiteiten aangeboden door Recreatiehoeve “Speulenderwies”.

Speulenderwies….voor een ieder die op zoek is naar kwaliteit & kleinschaligheid!